logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Лип
2023

Від Трагедії до Пам’яті: Новий експонат у музеї університету

     Університети – це не лише центри навчання і науки, а й місця, де зберігаються важливі моменти минулого, створюються пам’ятки і культурні цінності.

     15 липня 2022 року Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського, який цього року відзначає видатну подію – 110-ту річницю з дня заснування, зазнав серйозних пошкоджень в наслідок збройної агресії РФ. Частину університету, де розташовувались флагштоки з державним прапором та прапором університету, також не минула доля руйнувань. Прапори, що символізували національну гідність та прагнення до знань, були поховані під уламками будівлі. Такі трагічні події стали випробуванням духу та стійкості для громади університету.

     Після проведення робіт із ліквідації наслідків трагедії, знайдені серед руїн фрагменти стягів були передані у власність музею 15 липня 2023 року, рівно в річницю руйнівного обстрілу. Ці цінні реліквії стали нагадуванням про пережиті труднощі, мужність та взаємодію громади в годину небезпеки. Прапори стали особливими експонатами в музеї історії університету. Вони зайняли гідне місце серед інших артефактів, що зберігають пам’ять про видатних випускників, вчених та події, які вплинули на розвиток університету.

     Музей Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського продовжує нести місію збереження культурної спадщини, пам’яті про минуле і розбудови майбутнього.

Олена Морозан – випускниця Національного університету імені В.О. Сухомлинського, з фрагментами прапорів, які були дістані з-під завалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*