logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Сер
2023

Миколаївські заклади вищої освіти у міжнародному рейтингу

     У липні 2023 року Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала щорічний, оновлений “Webometrics Ranking of World’s Universities” (Випуск 2023.2.0). Дослідження, яке врахувало понад 31 тисячу університетів із різних країн, включаючи 300 українських закладів вищої освіти.

     Оцінка університетів базується на трьох основних показниках: VISIBILITY (видимість), TRANSPARENCY (прозорість) та EXCELLENCE (якість).

     Видимість вимірюється кількістю зовнішніх джерел, які містять зворотні посилання на веб-сторінки університетів, і в цьому рейтингу складає 50%. Для оцінки видимості використовуються показники інструментів Ahrefs та Majestic.

     Другий показник – прозорість – оцінюється на основі кількості цитат топ-авторів установи за Google Scholar Citations і становить 10% від загального рейтингу.

     Найбільший ваговий вплив має показник якості, який складає 40% рейтингу. Для його розрахунку береться до уваги кількість статей дослідників університету, що входять до 10% найбільш цитованих у 27 дисциплінах, заснованих на даних Scimago за період 2018-2022 років.

     Згідно з оновленим рейтингом Миколаївські вищі навчальні заклади посіли такі місця:

  • Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського зайняв гідне 48-е місце серед українських вишів та знаходиться на 5646 позиції в світовому рейтингу.
  • Миколаївський національний аграрний університет зайняв 91-у позицію серед українських вишів і розмістився на 8142 місці в світовому рейтингу.
  • Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова посів 156-е місце серед українських університетів та розмістився на 13661 місці у світовому рейтингу.
  • Чорноморський національний університет Петра Могили зайняв 158-е місце серед українських вишів та розташувався на 13871 позиції в світовому рейтингу.

 
     Важливо відзначити, що Миколаївські університети продовжують активно покращувати свою академічну репутацію і привертати увагу глобальної академічної спільноти.

     Джерело інформації:  https://euroosvita.net/prog/print.php/prog/print.php?id=7992.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*