logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Сер
2023

Рейтинг спеціальностей у ЗВО за кількістю поданих заяв

     Інформаційна система «Вступ.ОСВІТА.UA» зібрала дані про кількість заяв, які подали абітурієнти для навчання на ступені бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямувань) на основі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання. Результати рейтингу показали вибір майбутніх спеціалізацій абітурієнтами.

     Лідером рейтингу є спеціальність «Право», на яку було подано 57 572 заяв. Це свідчить про стабільний і високий інтерес молоді до юридичної галузі.

     Друге місце посідає спеціальність «Психологія» з 46 857 заявами. Зростаючий інтерес до психології може свідчити про збільшення уваги суспільства до питань психічного здоров’я та особистісного розвитку.

     Третє місце займає «Філологія» з 43 970 заявами. Ці спеціалісти вивчають мови, літературу та культуру, що може відзначати інтерес до гуманітарних наук.

     На четвертому місці – «Комп’ютерні науки» з 43 894 заявами. Швидкий розвиток технологій і цифрової економіки зробив цю спеціальність особливо затребуваною.

     На п’ятому місці – спеціальність «Менеджмент» з 43 509 заявами. Уміння ефективно керувати бізнесом та організаціями – це цінний навик у сучасному світі.

     У той же час, є спеціальності, на які було подано значно менше заяв. Загалом, можна стверджувати, що деякі спеціальності залишаються надзвичайно популярними серед абітурієнтів, незважаючи на зміни в світі та складні виклики.

     Ознайомитися з повною рейтинговою таблицею ви можете за посиланням нижче:

     https://osvita.ua/consultations/89708/

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*