logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Вер
2023

Круглий стіл «ОСВІТА ХХІ СТОЛІТТЯ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА В КОНТЕКСТІ ГУМАНІЗМУ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО»

     До 105-ої річниці від Дня народження В.О. Сухомлинського 11 вересня 2023 року на базі кафедри початкової та дошкільної освіти, педагогічного факультету Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського було проведено засідання круглого столу (з презентацією колективної монографії) «ОСВІТА ХХІ СТОЛІТТЯ: ТЕОРІЯ І ПРАКТИКА В КОНТЕКСТІ ГУМАНІЗМУ ВАСИЛЯ СУХОМЛИНСЬКОГО» з викладачами, докторантами, аспірантами, магістрами, стейкхолдерами (модератори круглого столу: завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, доктор педагогічних наук, професор Якименко Світлана Іванівна; кандидат педагогічних наук, доцент Шапочка Катерина Анатоліївна).

     Засідання круглого столу проводилося в змішаній формі й було присвячено основним тенденціям розвитку освіти в ХХІ столітті з опертям на педагогічну систему Василя Сухомлинського, на засадах ретельного вивчення та аналізу його педагогічного досвіду, ключові ідеї якого лягли в основу концепції «Нової української школи».

     З вітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, кандидат психологічних наук, доцент Михальченко Наталія В’ячеславівна, та декан педагогічного факультету, доцент, кандидат філологічних наук Олексюк Олеся Миколаївна.

     Під час круглого столу були обговорені такі питання:

  • Впровадження педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського у виховному процесі сучасного закладу дошкільної освіти;
  • Формування творчої особистості у педагогічній спадщині Василя Сухомлинського;
  • Роль вчителя початкової освіти у розвитку патріотичної рефлексії дітей молодшого шкільного віку;
  • Формування професійних компетентностей майбутніх магістрів із дошкільної освіти крізь призму ідей Василя Сухомлинського в сучасній практиці ЗВО;
  • Педагогічні ідеї В.О. Сухомлинського щодо національно-патріотичного виховання дітей шкільного та дошкільного віку;
  • Погляд на проблему формування професійно-мовленнєвої культури майбутніх вихователів у контексті педагогічної спадщини Василя Сухомлинського;
  • Гуманізація освіти та виховання сучасної української школи у педагогічному вимірі В.О. Сухомлинського;
  • Педагогічний підхід В.О.Сухомлинського «школа радості» в реаліях Нової української школи;
  • Великий українець, педагог – гуманіст Василь Сухомлинський.

 
     Завідувач кафедри початкової та дошкільної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, доктор педагогічних наук, професор Якименко Світлана Іванівна подякувала всім учасникам круглого столу й наголосила на тому, що це лише початок популяризації спадщини В.О. Сухомлинського, колектив кафедри разом із здобувачами освіти підготували ряд заходів присвячених 105-ій річниці від Дня народження видатного педагога-гуманіста В.О. Сухомлинського.

Запрошуємо Вас до Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського на додатковий набір в магістратуру!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*