logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


22
Вер
2023

Гривня – наш символ!

     У межах святкування Дня народження української гривні, 20 вересня 2023 року викладачем фінансово-економічних дисциплін коледжу А.О. Подгорною проведено онлайн-захід для здобувачів освіти на тему «Гривня – наш символ!».

     Мета заходу полягала в тому, щоб ознайомити студентів із історією української гривні, особливостями виготовлення та обігу банкнот і монет України, а також елементами захисту банкнот.

     В ході зустрічі здобувачі освіти дізналися, що цього року нашій гривні виповнюється 27 років, оскільки 2 вересня 1996 року в Україні стартувала грошова реформа.

     Гривня – це не лише грошова одиниця, а й один із символів української державності, який разом із іншими символами, такими як герб, гімн і прапор, визначає незалежну державу, історію, її культуру та традиції.

     На монетах та банкнотах гривні зображено державну символіку та елементи національної культури, портрети видатних діячів української історії, науки та культури – творців нашої незалежності. На сьогодні в обігу перебуває вже четверте покоління гривні, що відрізняється удосконаленим дизайном та посиленим комплексом захисних елементів, зокрема оптично-змінних для зручного і простого візуального контролю громадянами.

     На зустрічі також виступила студентка 2 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Цибульська Ярослава з доповіддю на тему «10 цікавих фактів про гривню».

     Тепер студенти коледжу знають:

  • особливості розвитку грошового обігу на українських землях;
  • звідки походить назва української валюти;
  • навіщо і як проводилась грошова реформа 1996 року;
  • ключові характеристики українських банкнот і монет в обігу;
  • що робити зі зношеними банкнотами;
  • елементи захисту банкнот;
  • що робити з підробленими банкнотами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*