logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Вер
2023

Відзначаємо Всеукраїнський День дошкілля!

     Професія вихователя та усіх працівників дошкільних установ вимагає глибокої обізнаності, величезного терпіння та нескінченної любові до дітей. Виховання дитини на початковому етапі їхнього життєвого шляху – досить складне завдання. Від його успішного розв’язання залежить наше спільне майбутнє.

     У 2011 році було засновано Всеукраїнський день дошкілля, який відзначається в останній тиждень вересня. 22 вересня 2023 року відбулися урочистості з нагоди святкування, організовані кафедрою початкової та дошкільної освіти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського. Викладачі кафедри та студенти спеціальності 012 «Дошкільна освіта» взяли участь у заході під назвою «Дитинство під крилами захисту».

     Свято було відкрите привітальним словом завідувачки кафедри початкової та дошкільної освіти, доктора педагогічних наук, професора С.І. Якименко. Також виступили директорка закладу дошкільної освіти № 139 «Золотий півник» Г.П. Голян і доктор педагогічних наук, професор О.С. Трифонова.

     Під час заходу студенти І курсу висвітлили своє бачення щодо обраної спеціальності та аргументували, чому цей вибір є свідомим та бажаним. Студенти 218 групи підготували відеопривітання з нагоди свята. У цьому контексті варто відзначити й студентів ІV курсу спеціальності 013 «Початкова освіта», які організували нагородження викладачів  кафедри за відповідними номінаціями.

     Однією з цікавих ініціатив був сюрприз від студентів ІV курсу спеціальності 012 «Дошкільна освіта», які надали можливість викладачам поринути у дитинство. Вони підготували дитячі фото викладачів кафедри та запропонували учасникам висловити передбачення щодо того, хто зображений на фото, методом голосування.

     На заході також виступила Недавня Тетяна Олександрівна, випускниця 2023 року, яка привітала всіх і висловила побажання від закладів дошкільної освіти міста та області.

     Урочистості завершено, але заходи тривають. Головна мета – робити дітей щасливими, навіть у цей важкий період. Тому був запущений челендж «Щаслива долонька», в якому пропонується малювати смайлики на долонях дітей, щоб викликати у них посмішку.

     Намагаймося робити наших дітей щасливими незважаючи на всі труднощі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*