logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Вер
2023

Участь команди MultiEd МНУ у кластерному заході від Еразмус+ Офісу в Україні та МОН

     22 вересня 2023 р. Еразмус+ офіс України спільно з Міністерством Освіти і Науки України провів моніторинговий кластерний захід за Програмою ЄС Еразмус+ з метою поширення провідного досвіду та моніторингу результатів проєктів за напрямом Розвиток потенціалу вищої освіти, забезпечення синергії між проєктами, що працюють у певному кластері, просування тематичних пріоритетів Програми ЄС Еразмус+, зокрема якості, цифровізації, інклюзії та екологізації вищої освіти.

     Модератором заходу виступила Жанна Таланова, НЕО в Україні. Учасників кластерного заходу привітав Сергій Шкабко, державний експерт експертної групи з європейської інтеграції МОН. Світлана Шитікова,  координатор проєкту ЄС, Національний Еразмус+ офіс в Україні, представила інформацію щодо проведення заходів у рамках реалізації проєктів Еразмус+.

     Вебінар «Забезпечення якості в контексті євроінтеграції: визнання, цифровізація, інклюзія» охопив проєкти за кластером модернізація освітніх програм, одним з яких є проєкт Еразмус+ 610427-EPP-1-2019-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP-MultiEd MultiEd «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови на шляху України до багатомовної освіти та європейської інтеграції» який добігає завершення в цьому році.

     На заході були представлені результати впровадження проєкту MultiEd,  що сприяють модернізації освіти в України. Окрема увага була приділена електронному курсу «Методологія CLIL» для вчителів міста та області, що розміщений на веб-платформі Мудл університету.

     Учасники MultiEd підкреслили тісну співпрацю між українськими та європейськими колегами під час реалізації проєкту та відзначили, що його результати мають вагомий вплив на національному та інституційному рівнях відповідно до стратегічного розвитку вищої освіти України в контексті євроінтеграції.

     На міжнародному звіті Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського представляли координатор проєкту MultiEd, завідувач кафедри германської філології Тетяна Мироненко та адміністратор проекту, доцент кафедри германської філології Леся Добровольська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*