logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


06
Жов
2023

Всесвітній тиждень космосу 2023

     04-10 жовтня 2023 року любителі астрономії та космічних досліджень відзначають Всесвітній тиждень космосу.

Коротка історія свята

     Всесвітній тиждень космосу – міжнародне свято, яке відзначається щорічно з 4 по 10 жовтня. Ця подія присвячена внеску космічної науки у розвиток нашої цивілізації та покращення якості життя. Його мета – популяризація астрономії та інших галузей знань, пов’язаних із космосом.

     Свято засноване на сесії Генеральної Асамблеї ООН у 1999 році. Дати свята були обрані невипадково: 4 жовтня 1957 СРСР виведено на навколоземну орбіту перший у світі штучний супутник Землі, а 10 жовтня 1967 США, Великобританія та СРСР підписали Договір про космос.

Тема Всесвітнього тижня космосу 2023 року

     Щорічно вибирається тема для Всесвітнього тижня космосу.

     Цього року це – «Космос та підприємництво».

     Вона наголошує, що космос – це не лише галузь наукових досліджень, а й платформа для комерційної діяльності, яка приносить користь усьому людству.

     Як зазначає Асоціація Всесвітнього тижня космосу, нині малим підприємствам, таким як приватні компанії та стартапи, стало набагато простіше та дешевше розробляти власні стійкі космічні технології.

     Заходи, що проходять цього року більш ніж у 80 країнах світу, мають на меті надихнути людей та організації на вивчення безмежних можливостей космосу та використання його потенціалу для економічного розвитку.

     Асоціація Всесвітнього тижня космосу заохочує до використання теми 2023 року у своїх заходах. Але й будь-які інші події, пов’язані з космосом, що відбуваються з 4 по 10 жовтня 2023 року, можуть бути визнані офіційними заходами Всесвітнього тижня космосу.

Як відсвяткувати Всесвітній тиждень космосу?

     Дослідіть нічне небо!

     На наш погляд, чудовий спосіб відсвяткувати Всесвітній тиждень космосу – поспостерігати за зірками та планетами у безкрайньому нічному небі. Найкращий планетарій – це небо над головою.

     Астрономічна обсерваторія імені М.Д. Калиненкова МНУ імені В.О. Сухомлинського запрошує на спостереження з 04.10.2023 по 13.10.2023.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*