logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


05
Жов
2023

Cемінар підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників університету

     З метою професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників, відповідно до державної політики у галузі освіти та забезпечення якості освіти, на виконання наказу № 289 «Про навчання за програмами підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» в Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського 05 жовтня 2023 року розпочалося навчання за програмою підвищення кваліфікації.

     Програму навчання відкрито онлайн-семінаром на тему «Законодавчо-нормативне регулювання формування внутрішньої системи якості освіти в університеті» (доповідач – фахівець І категорії відділу ліцензування та акредитації А.О. Подгорна). На семінарі було проаналізовано основні документи щодо нормативно-правового регулювання забезпечення внутрішньої системи якості вищої освіти; висвітлено основні вимоги до викладача та якості викладання у внутрішній системі якості вищої освіти; наголошено на важливості реалізації принципів студентоцентрованого навчання і партнерства зі здобувачами вищої освіти.

     Акцентовано увагу присутніх на основних вимогах щодо здійснення  процедур і заходів забезпечення внутрішньої якості освіти: удосконалення планування освітньої діяльності; затвердження, моніторинг і періодичний перегляд освітніх програм;  підвищення якості контингенту здобувачів вищої освіти; посилення кадрового потенціалу університету; забезпечення наявності необхідних ресурсів для організації освітнього процесу та підтримки здобувачів вищої освіти; розвиток інформаційних систем з метою підвищення ефективності управління освітнім процесом; забезпечення публічності інформації про діяльність університету; створення ефективної системи запобігання та виявлення академічного плагіату у наукових працях працівників і здобувачів вищої освіти;  участь університету в національних та міжнародних рейтингових дослідженнях закладів вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*