logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


13
Жов
2023

Відкрита лекція з дисципліни «Теорія та методика навчання природничої освітньої галузі у початковій школі», к.пед.н., ст.викл. кафедри початкової та дошкільної освіти Філімонової Т.В.

     12 жовтня 2023 року відповідно до плану проведення відкритих занять викладачів кафедри початкової та дошкільної освіти к.пед.н., ст.викладачем кафедри Філімоновою Т.В. проведено показову лекцію з дисципліни «Теорія та методика навчання природничої освітньої галузі у початковій школі» зі студентами 348 групи спеціальності 013 «Початкова освіта».

      Тема заняття: «Екологізація змісту природничої освітньої галузі».

     Мета: підготовка майбутніх вчителів початкової школи до формування природничої компетентності молодших школярів, ознайомлення з екологічною системою «людина – навколишній світ»; вивчення особливостей навчання природничої освітньої галузі в початковій школі, формування професійної компетенції в галузі екологічної освіти.

     У межах лекції ґрунтовно висвітлено головні теоретичні положення з теми. Розглянуто сутність та принципи формування екологічної грамотності молодших школярів; основні завдання та складові екологічної грамотності та культури молодшого школяра; форми, методи та прийоми формування екологічної свідомості й культури учнів початкової освіти.

     Лекція характеризувалася чіткою структурою, логічністю та аргументованістю викладу матеріалу. Бездоганно оформлена презентація ілюструвала центральні моменти лекції. Лектором були використані прийоми закріплення матеріалу – повторення, запитання на перевірку розуміння, засвоєння, підведення підсумків.

     Лекція має серйозне наукове підґрунтя, високу інформаційну цінність та професійну спрямованість. Дидактичну мету заняття досягнуто.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*