logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


25
Жов
2023

Круглий стіл

     Викладачем кафедри економіки, менеджменту та фінансів Волошиною-Сідей В.В. було проведено круглий стіл до Міжнародного дня кредитних спілок для студентів 4 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

     Це свято започатковано Всесвітньою радою кредитних спілок та об’єднує понад 86 тисяч кредитних спілок, що обслуговують 291 мільйон членів у 118 країнах світу.

     Метою заходу стало підвищення глобальної поінформованості про ту велику роботу, яку виконують кредитні спілки та інші фінансові кооперативи в усьому світі для суспільства, надаючи кожному своєму члену можливість більш активно просувати власні інтереси; про розвиток цього руху.

     Учасники обговорили закон України «Про кредитні спілки», очікування ринку щодо нового регулювання і сучасні тенденції розвитку кредитних спілок України. Також на заході було висвітлено погляди на підтримку українських кредитних спілок від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і Всесвітньої ради кредитних спілок, включаючи огляд технічної допомоги за Проєктом USAID «Кредитування сільськогосподарських виробників (КЕП)».

     Завершилось обговорення підсумковою темою: «Стратегія розвитку фінансового сектора України». Для фінансистів вкрай важливо брати участь у подібних дискусіях, адже вони формують професійне бачення проблем фінансового середовища країни та світу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*