logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


10
Лис
2023

Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми педагогічної освіти в контексті євроінтеграції: теорія, практика, інновації»

     9 листопада 2023 року відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми педагогічної освіти в контексті євроінтеграції: теорія, практика, інновації», ініційована кафедрою початкової та дошкільної освіти Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     Співорганізаторами конференції виступили: Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, Кам’янець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Житомирський державний університет імені Івана Франка, ДЗ «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського», Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ.

     У роботі конференції взяли участь понад 200 учасників. На пленарному засіданні було заслухано 8 доповідей, представлено змістовні презентації, що висвітлюють найактуальніші проблеми з дошкільної, початкової та вищої освіти.

     На секційних засіданнях доповідачі акцентували увагу на перспективних напрямах у навчанні й вихованні дітей дошкільного віку, обмінювалися досвідом упровадження інноваційних технологій в освітній процес учнів початкової школи, дискутували щодо професійно-педагогічної культури майбутніх педагогів.

     За результатами виступів учасників пленарного й секційних засідань та загальної дискусії ухвалили резолюцію:

  1. Розширити освітньо-наукову діяльність між педагогічними закладами вищої освіти з метою взаємообміну досвіду та спільного проведення наукових досліджень, заходів.
  2. Об’єднати зусилля науково-педагогічних працівників та здобувачів освіти всіх рівнів у вирішенні актуальних досліджень із дошкільної, початкової та вищої освіти в контексті євроінтеграції.
  3. Залучати до реалізації в освітньому й практичному аспектах за тематикою доповідей різноманітних методик, форм, технологій навчання дітей дошкільного віку та учнів початкової школи.
  4. Підтримати волонтерську діяльність кафедри початкової та дошкільної освіти щодо проведення Вернісажу на освітній платформі Антарес у подальшому її розвитку на постійній основі.
  5. Опублікувати доповіді учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції в Методичному збірнику кафедри початкової та дошкільної освіти, розмістити на сайті кафедри Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського в pdf-форматі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*