logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


14
Лис
2023

«Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку» – онлайн захід присвячений Всесвітньому Дню Науки

     13 листопада 2023 року викладачами кафедри германської філології Т.М. Єфименко, О. Є. Дем’яненко, Л.В. Айзікова, Р.В. Майбородою, Д. В. Пустовойченко (модератор заходу Т.М. Єфименко) проведено виховний захід «Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку», присвячений Всесвітньому Дню Науки із студентами 336 групи філологічного факультету.

     Щороку відзначається Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку, який підкреслює значну роль науки в суспільстві та необхідність залучення широкої громадськості до дебатів щодо нових наукових проблем. Цей день наголошує на важливості та актуальності науки в нашому щоденному житті.

     Пов’язуючи науку з суспільством, Всесвітній день науки в ім’я миру та розвитку спрямований на те, щоб громадяни були проінформовані про досягнення в галузі науки. Наголошує на ролі вчених у розширенні нашого розуміння дивовижності й крихкості нашої планети, яку ми називаємо домівкою, і в тому, щоб наше суспільство стало більш стійким, в научному обрії.

     Всесвітній день науки дає можливість мобілізувати всіх учасників навколо теми науки заради миру та розвитку – від урядовців до ЗМІ та студентів університетів.

     Студентка В. Палькевич розповіла про наукові дослідження в галузі лінгвістики, порівняла лінгвістичні проблеми в Україні та США. Студент Скоромних Гліб висвітлив цінні аспекти про лінгвістику в Японії і порівняв її з  українськими та англійськими чинниками. Так, Шевлякова Є. акцентувала увагу на найновіші розробки та досягнення українських вчених. Тому Д. Нагірний підвів загальні підсумки, порівнюючи декілька країн з науковими проблемами якими стикаються країни на сьогодення. Наприкінці заходу Т. Нетреба провела вікторину на основі лінгвістичних знань студентів.

     Тематика заходу відображає нагальні потреби громадянського суспільства у формуванні свідомості досягнень в галузі науки. Презентація такої серйозної проблематики для молоді та студентів вимагає особливих підходів, тому було підготовлено цікавий контент і дібрано найсучасніші інтерактивні ресурси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*