logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Лис
2023

Виховний захід «Геноцид українського народу. Голодомор»

     25 листопада 2023 року студенти 2-го та 4-го курсів філологічного факультету зібралися на спільний виховний захід «Геноцид українського народу. Голодомор» (конкурс на кращу презентацію та есе англійською мовою), присвячений Дню пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 рр.

     Мета заходу – вшанування пам’яті жертв найбільш катастрофічного та жорстокого акту винищення українських селян та національно-визвольного руху нашого народу – Голодомору. Організатори заходу викладачі кафедри германською філології Щербакова Олена та Нікіфорчук Світлана

     Радянська влада свідомо планувала та приховувала усі наслідки вчиненого геноциду, заперечуючи і замовчуючи правду перед лицем цілого світу. З того самого часу люди шукали докази та відповіді, щоб заявити про злочин, про який кричали мільйони загублених душ для встановлення справедливості та повалення тоталітарного режиму.

     У цю листопадну суботу викладачі-організатори разом зі студентами 236 та 446 груп провели виховний захід, який торкався теми Голодомору в Україні. Дівчата та хлопці продемонстрували презентації та есе англійською мовою для інформативної демонстрації дійсних фактів на основі ѓрунтовного тлумачення невигаданих подій, які відбувалися на території нашої держави. Визначення голоду, як навмисного акту геноциду, що забрав життя мільйонів українців та залишив трагічний слід в історії України.

     У кінці заходу, студенти оцінювали презентації та есе один одного та разом обирали переможців, які змогли найточніше описати і передати обставини того скрутного часу. Лідерами у 236 групі стали Владислава Лелека  і Анастасія Неделько, а в 446 групі Тетяна Николюк та Анастасія Черевко, які посіли почесне призове місце за талановиті розповіді та презентації, наповнені жалю та скорботи.

     Вшановуючи пам’ять тих, хто не зміг знову побачити небо, ми навіки закарбуємо їх боротьбу та бажання жити у мирній та чесній країні. І ми передаватимемо вірогідну історію нашим наступним поколінням, щоб запобігти повторенню жахливих помилок минулого. Боротьба триває, а значить віра у серцях не згасає, бо наша сила у єдності, і наша єдність у згуртованості, яка покладе край несправедливості та кровопролитті незламного українського народу.

     Слава Україні! Героям Слава!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*