logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


12
Гру
2023

Підсумки ювілейних заходів

     Рік, що завершується, був особливим у житті МНУ імені В.О. Сухомлинського. Адже в 2023 році ми відзначали 110 років від дня заснування навчального закладу та 105-річчя від дня народження В. О. Сухомлинського, ім’я якого носить наш університет.

     Попри всі складності та виклики воєнного часу колектив університету намагався гідно відзначити знаменні дати. На головному сайті МНУ імені В. О. Сухомлинського регулярно розміщувались матеріали про цю роботу.

     За традицією була проведена урочиста вчена рада із запрошенням почесних гостей та нагородженням кращих працівників та студентів. На факультетах були проведені різноманітні виховні заходи – конференції, круглі столи, кураторські години, віртуальні екскурсії, брейн-ринг, інформ-дайджести, присвячені історії університету та педагогічній спадщині В. О. Сухомлинського.

     Відбувся футбольний матч «Кубок Ректора – 2023», а університетський сквер прикрасила алея калини, висаджена з ініціативи колективу кафедри дошкільної та початкової освіти.

     У наукових виданнях та засобах масової інформації були опубліковані змістовні матеріали з історії найстарішого закладу вищої освіти регіону, про життя та діяльність В.О. Сухомлинського.

     Образ видатного педагога в українській фалеристиці та нумізматиці висвітлений у ґрунтовній статті к.і.н., доцента Є.Г. Горбурова, надрукованій у журналі «Нумізматика та фалеристика» (№ 4, 2023 рік). А музей історії МНУ імені В. О. Сухомлинського підготував дві тематичні виставки «Колиска вищої освіти Миколаївщини» та «В. О. Сухомлинський та Миколаївщина».

     Усі ювілейні заходи були спрямовані на удосконалення навчально-виховного процесу. До їх проведення залучалось якомога більш широке коло учасників, передусім студентів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*