logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


19
Гру
2023

Навчання англійської мови вчора і сьогодні

     19 грудня 2023 року відбувся другий міжнародний методичний семінар, організований викладачами кафедри германської філології Тетяною Мироненко, Лесею Добровольською, Іриною Шевченко, Оленою Щербаковою та з вчителями англійської мови міста Миколаїв та області із засновником предметно-мовного інтегрованого навчання (CLIL) Девідом Маршем.

     Девід Марш, дослідник у галузі багатомовної освіти, член Королівського товариства мистецтв Великої Британії, член Консультативної ради EduCluster Finland та директор Освітнього Центру «MED» у Фінляндії. Девід Марш працював з освітніми проєктами у понад ніж 50 країнах світу.

     Наразі Девід працює над трансформацією освіти у складних умовах, над розробкою освітніх практик для цифрової молоді та застосуванням штучного інтелекту у процесі навчання англійській мові.

     Тема семінару «Нові горизонти у навчанні мові» була присвячена сучасним питанням лінгводидактики: формування лінгвістичних і комунікативних компетенцій у процесі предметно-мовного інтегрованого навчання. Таким чином, використання методики передбачає вивчення немовних предметів іноземними мовами.

     Виступ Девіда Марша визвав жваве обговорення та дискусію. Одне з важливих питань семінару – створення південного регіонального хабу з інноваційних методик викладання іноземних мов із застосуванням ІКТ на базі університету.

     Наступний методичний семінар заплановано на лютий 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*