logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


26
Січ
2024

Методичний семінар «Формування soft/hard skills у здобувачів вищої освіти за ОПП кафедри»

     25 січня 2024 р. у Миколаївському національному університеті імені В.О. Сухомлинського відбувся методичний семінар кафедри економіки, менеджменту та фінансів на тему: «Формування soft/hard skills у здобувачів вищої освіти за ОПП кафедри». З доповіддю «Формування навичок soft/hard та принципів академічної доброчесності у здобувачів вищої освіти при викладанні дисциплін за спеціальностями кафедри» виступила керівник семінару, професорка кафедри, д.е.н. Олена Гуріна.

     Семінар був присвячений розробці методів поєднання у навчальному процесі елементів навчання, які дозволяють сформувати навички soft/hard та принципи академічної доброчесності у здобувачів вищої освіти за спеціальностями кафедри 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», 073 «Менеджмент» та 051 «Економіка».

     Співдоповідач доцентка кафедри, к.е.н. Інна Рудь закцентувала увагу учасників на питаннях змістовного наповнення освітніх програм та ролі кожної освітньої компоненти у формуванні професійних навичок та якостей.

     У семінарі взяли активну участь викладачі кафедри, науковці з різних університетів: Миколаївського національного аграрного університету, Уманського національного університету садівництва, ВСП ЗВО «Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна» Миколаївського інституту розвитку людини та стейкхолдери.

Олена Гуріна презентувала досвід інших країн щодо оцінювання скілів та окреслила можливості його імплементування при підготовці фахівців за спеціальностями кафедри.

Коментатором виступила заступниця начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області, к.е.н. Ольга Купчишина, яка наголосила на ключових навичках при відборі фахівців до Державної податкової служби. До обговорення також долучилася заступниця начальника управління податкового адміністрування Вікторія Трофименко та директор ТОВ «Актан» Володимир Борисов.

     Фахівці наголосили на тому, що Soft Skills допомагають швидше адаптуватися до змін на ринку праці та переорієнтуватися в разі втрати актуальності сфери зайнятості. На думку роботодавців, ключовими Soft Skills є: комунікація, уміння пристосовуватися, бажання навчатися, навички тайм та самоменеджменту, емоційний інтелект; критичне мислення; креативність; стресостійкість; командна робота і багато іншого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*