logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Січ
2024

До Дня пам’яті жертв Голокосту

     27 січня в Україні та у всьому світі вшановують пам’ять жертв Голокосту. У зв’язку з цим, 26 та 27 січня 2024 року на кафедрі економіки, менеджменту та фінансів МНУ імені В.О. Сухомлинського відбулись виховні заходи. В.В. Волошина-Сідей організувала виховну годину на тему: “Голокост: невідомі віхи історії”, під час якої переглянули зі студентами документальний фільм про події цієї страшної трагедії, ознайомила студентів з сумними подіями Голокосту в Україні. Т.В. Стройко провела круглий стіл: “Українське суспільство і пам’ять про Голокост: досвід сучасної війни проти України”. Захід мав на меті сформувати основу культури міжнаціональних відносин у суспільстві, виховувати почуття гуманності та сприяти формуванню толерантності у міжнаціональних відносинах, виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших.

     Під час Другої світової війни 6 мільйонів євреїв стали жертвами нацистської політики, що передбачала знищення народів і груп, які нацисти вважали «загрозою» або «неповноцінними». Близько 1,5 мільйона з них були вихідцями з території сучасної України.

     Голокост демонструє увесь спектр небезпеки таких явищ як упереджене ставлення до іншої людини, дискримінація, антисемітизм та дегуманізація. Але, водночас, він розкриває сутність людських цінностей, вчинків та діянь людей, які перебували в складних умовах – у гетто, концтаборах, таборах смерті тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*