logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


16
Лют
2024

Участь у kick-off зустрічі проекту DigiFLEd

     З 30 січня по 2 лютого 2024 року завідувач кафедри германської філології Тетяна Мироненко (менеджер проєкту від МНУ ім. В.О. Сухомлинського) та доцент кафедри германської філології Леся Добровольська брали участь у стартовій зустрічі проєкту Erasmus+КА2 «Модернізація університетських освітніх програм з іноземних мов на основі інтеграції з інформаційними технологіями/DigiFLEd», яка проходила в Університеті Тампере (м.Тампере, Фінляндія). Цей проєкт спрямований на покращення якості освіти у вищій школі України шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій в освітній процес на спеціальностях «Середня освіта (Англійська мова і література), «Переклад» та створенню електронного курсу з української мови  та культури для Європейських університетів з метою її поширення на міжнародному рівні.

     Програма візиту передбачала представлення університетів-партнерів із Фінляндії, Ірландії, Греції та сімох українських університетів, їхніх команд, обговорення основних видів діяльності, розподіл обов’язків серед партнерів, вивчення фінансових аспектів проєкту, відвідування лекцій та майстер-класу у форматі World café – «Цифровізація у викладанні іноземних мов: тенденції, виклики та найкращі практики». Модераторами зустрічі виступили європейські координатори проєкту від Університету Тампере – Кейтлін  Мур та Юлія Шумілова. У фінальний день зустрічі учасники відвідали лекції колег Університету Тампере: «Стратегії постредагування академічного письма» (Кейтлін Мур), «Викладання стратегій та технік перекладу» (Аннамарі Корхонен). Новітніми тенденціями щодо навчання перекладу в глобальному аспекті,  зокрема професійним інструментам та практикам навчання перекладу поділилася дослідниці з університету Тампере Кайса Коскінен та Мія Санталахті.

     Освітні заходи поєднувалися з культурною програмою, а саме візитом до мерії міста Тампере та відвідуванням Українського Дому Ukraina Talo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*