logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


27
Бер
2024

Тренінг з особовим складом групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту Головного управління ДСНС України у Миколаївській області

     Упродовж 13-15 березня за ініціативи гуманітарної благодійної неурядової організації MedGlobal на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення відбувся тренінг з особовим складом групи радіаційного, хімічного та біологічного захисту Головного управління ДСНС України у Миколаївській області, де викладач кафедри германської філології Римма Майборода працювала перекладачем за сприянням в. о. декана філологічного факультету МНУ імені В. О. Сухомлинського Тетяни Мороз. Про свій досвід, а також міжнародні стандарти у питаннях оперативного реагування на надзвичайні ситуації, які пов’язані з інцидентами хімічного характеру, розповідав волонтер Марк Джонсон (громадянина США).

     Під час тренінгу говорили про наступне: ідентифікацію бойових отруйних речовин, постраждалих від бойових отруйних речовин, деконтамінацію, включаючи використання методів сухої деактивації. Після тренінгу Марка Джонсона познайомили з обладнанням, що допомагає виявити отруйні гази у повітрі та радіацію різних типів, а також з технікою аварійно-рятувального загону спеціального призначення.

     На завершення, миколаївські рятувальники подякували організаторам та пану Марку за проведення заходу та підкреслили його важливість: «Ніхто не знає до яких ще терористичних дій може вдатись російська армія, тому ми маємо бути готовими до будь-яких випадків аби в разі потреби оперативно надати допомогу населенню».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*