logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


18
Кві
2024

УЧАСТЬ ВИКЛАДАЧА КАФЕДРИ ГЕРМАНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ В ПРОГРАМІ ПРОФЕСІЙНОГО СТАЖУВАННЯ ТА МІЖНАРОДНІЙ КОНВЕНЦІЇ TESOL У США

     У березні 2024 року викладачка кафедри германської філології Лідія Володимирівна Айзікова взяла участь у 2-тижневій програмі професійного стажування в США «Ukraine Teacher Exchange Program for EFL Faculty members of Pedagogical Universities in Ukraine», що реалізується Посольством США в Україні, його Регіональним відділенням з питань викладання англійської мови (RELO) та громадською організацією Family Health International 360 (FHI360), партнером із адміністрування програми в США.

     Програма стажування включала різноманітні заходи, обмін досвідом і зустрічі для групи з 20 викладачів англійської мови з педагогічних університетів України.

     Перша частина програми була організована Мічиганською радою громадянської дипломатії та Мічиганським державним університетом у м. Іст-Лансінг. Вона включала відвідування освітніх закладів, занять зі студентами, професійні консультації з фахівцями з методики викладання англійської мови та набуття культурного досвіду, роботу під час тренінгів, панельних дискусій, круглих столів, методичних майстерень, присвячених методам підготовки майбутніх учителів англійської мови, зокрема: баланс використання традиційних та новітніх методів навчання англійської мови (Дастін Де Феліс, доцент, директор «Центру англійської мови»); організація та проведення педагогічної практики майбутніх учителів англійської мови у партнерському форматі (Дебра М. Хардісон, доцент, координаторка практики); огляд сучасних методів навчання (Пола Уінкі, директор програми, професор лінгвістики, мов та культур); тенденції, інструменти та поради у навчанні письму іноземною мовою (Шарлін Поліо, професор кафедри лінгвістики, мов та культур); актуальні питання навчання лексики (Алін Годфройд, доцент TESOL та вивчення інших іноземних мов); інновації «Task-based language teaching» (Коен Ван Горп, доцент TESOL та вивчення інших іноземних мов); тренди та інновації в оцінюванні навчальних досягнень студентів (Фред Пул, доцент з викладання іноземних мов) та ін.

     Під час другої частини програми учасники взяли участь у Міжнародній конвенції “Викладачі англійської – носіям інших мов” (TESOL) в м. Тампа, штат Флорида. Щорічна конвенція TESOL об’єднала близько 4000 професіоналів, дослідників і викладачів англійської мови з багатьох країн світу. Метою конференції є обмін ідеями, досвідом, тенденціями та розробками у викладанні мов та в навчальних програмах з акцентом на інноваційні методи й технології викладання, найкращі адміністративні практики та міжнародне партнерство. Ключовим партнером міжнародної асоціації TESOL, який всебічно підтримує цю щорічну подію, є Державний департамент США, його Відділ з питань освіти та культури і Офіс з питань викладання англійської мови.

     Під час Конвенції TESOL Лідія Айзікова, у партнерстві з Аллою Спіченко, випускницею факультету іноземних мов МНУ імені В.О.Сухомлинського, мали честь презентувати колегам зі всього світу доповідь «Empowering Learners through Artivism: Fostering Critical Thinking, Creativity, and Citizenship» про успішний досвід навчання українських студентів, який полягав у створенні навчального модуля з вивчення англійської мови, спрямованого на ознайомлення з поняттями артивізму та мистецтва як форми адвокації, а також на заохочення молоді стати агентами позитивних змін у своїх громадах.

     Програма професійного стажування стала надзвичайно важливим етапом у професійному розвитку українських викладачів англійської мови. Вони отримали безцінний досвід, опрацювали актуальні підходи та методи підготовки майбутніх вчителів, а також змогли поділитися своїм доробком на міжнародній арені. Крім того, ця подорож відкрила перед учасниками величезний потенціал міжнародного співробітництва в освітній сфері, ставши натхненням для подальших досягнень у педагогічній діяльності та сприяючи формуванню інтернаціональної спільноти вчителів, які прагнуть до вдосконалення своєї майстерності та обміну ідеями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*