logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


936 ДЕНЬ ВІЙНИ


29
Кві
2024

Візит української делегації до Естонської Республіки

     З 14 квітня відбувся робочий візит української делегації до Естонської Республіки на запрошення Ради з питань освіти та молоді (HARNO) у рамках проєкту «Сходи до досконалості: посилення ефективної та надійної системи вищої освіти в Україні». До складу делегації увійшла Олексюк О.М., в.о. декана педагогічного факультету, доцент кафедри української мови і літератури, яка представила Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського та Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова.

     В межах проєкту відбулося дуже багато змістовних зустрічей, зокрема з Парламентом Естонської республіки; Міністерством освіти та науки Естонської республіки; Радою з питань освіти та молоді HARNO, а також з Естонським центром міжнародного розвитку ESTDEV.

     Познайомились з координаторами проєкту Ulla Must та дуже кваліфікованими та професійними спікерами: Sille Paas, інструктивний дизайнер Талліннського технологічного університету; Lua Lauri, заступник директора Естонського Агентства якості для освіти; Gunnar Vant, керівник ENIC/NARIC, Harno, Tanel Kiik, член Парламенту, Депутат групи Естонсько-української парламентської співдружності; Margit Sutrop, член Парламенту, член комітету культурних справ, Margus Gering, голова співпраці та розвитку України ESTDEV, Kristi Kulu менеджер програм для освіти ESTDEV; Marika Kundla, менеджер з проєктів ESTDEV; Kristi Roudmae, голова відділу вищої освіти Міністерства освіти та науки Естонської Республіки; Liisa Ojaveer, консультант Міністерства освіти та науки Естонської Республіки, Karin Pobam, керівник офісу, Tall Tech; Tiiu Tarkpea, старший спеціаліст із дослідження даних UT Управління дослідницькими даними та публікаціями; Anna Beitane, менеджер проєктів онлайн-навчання та безперервної освіти, Інституту політичних досліджень Йохана Скітте, Тартуський університет, багаторазовий номінант на знак якості електронного навчання.

     Впродовж роботи делегації піднімалися багато важливих нагальних питань, серед яких запровадження та функціонування системи електронного навчання (e-learning), обмін досвідом та обговорення пропозицій щодо вдосконалення системи вищої освіти у наших дружніх країнах, обговорення можливої подальшої кооперації у реалізації міжнародної наукової проєктної діяльності.

     Щиро дякуємо представникам державних інституцій та естонському народу за підтримку українського народу на різних рівнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*