logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


19
Тра
2016

Виклики та шляхи розвитку суспільствознавчої освіти ХХІ сторіччя

     12-14 травня 2016 р. у навчально-науковому інституті історії, політології та права відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Інноватика суспільствознавчої освіти ХХІ сторіччя: виклики і шляхи розвитку».

     Із вітальним словом до присутніх звернувся ректор університету В. Д. Будак, підкресливши роль історика у патріотичному вихованні молоді. Керівник навчально-наукового інституту історії, політології та права, д-р.іст.наук, проф. М. М. Шитюк, звернувшись до гостей, випускників (у минулому – історичного факультету) побажав наукової чесності та принциповості у висвітленні питань історії.

     У конференції взяли участь учителі, методисти, науковці, студенти та магістранти. На пленарному засіданні сучасний погляд на шкільний підручник історії, зміст методики навчання суспільствознавчих дисциплін і процес підготовки вчителя-суспільствознавця до професійної діяльності представили співорганізатори конференції: відділ суспільствознавчої освіти Інституту педагогіки НАПН України, зокрема, провідні вчені: д-р пед. наук, проф., член-кореспондент О. Пометун, д-р пед. наук, проф. Н. Гупан, канд. пед. наук, завідувач відділу Т. Ремех та д-р пед. наук, проф., директор Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти І. Смагін.

     Під час конференції діяли: дослідницька лабораторія вчителя історії «Готуючись до 25-річчя незалежності України»; презентації (молодіжного стартапу «Неформально про формальну освіту: суспільствознавчий контент», освітнього проекту «Враховуй Різницю», книги «Історія рідного краю: Миколаївщина», досвіду науково-дослідницької діяльності учнів Василівської ЗОШ Очаківського району Миколаївської області «Науково-дослідницька робота з краєзнавства як вид позакласної діяльності учнів»); методичні студії «Підручник від автора. Уроки від учителя»; академічна година для студентів / учителів / викладачів-істориків «Імперативи та дискреції шкільної історичної освіти ХХІ сторіччя»; напрацювання лабораторних занять / тематичних екскурсій на базі Національного історико-археологічного заповідника «Ольвія» та методичних рекомендацій щодо організації позаурочної та позашкільної краєзнавчої діяльності учнів на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Учасники конференції упродовж трьох днів проявили небайдужість, зацікавленість та активність у питаннях реформування сучасної суспільствознавчої освіти в Україні, напрацювали низку побажань, пропозицій, рекомендацій.

1

2

3

4

5

Прес-центр ННІ інституту історії, політології та права

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*