logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


24
Тра
2016

Історія від прадідів Великої Вітчизняної війни до онуків АТО: відкриття аудиторії бойової слави

     22 травня 2016 р. вперше, за ініціативи організації ветеранів університету в Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського відкрито почесну аудиторію бойової слави. Це не просто кімната, це – жива історія, що промовляє до нас із стелажів.

     Ректор університету Валерій Дмитрович Будак підкреслив, що історія бійців, зібрана у цій аудиторії, об’єднує покоління. Ми пам’ятаємо наших захисників, які відстоювали свободу та незалежність нашої країни на фронті під час ВВВ і пишаємося тими бійцями, які сьогодні стоять на сторожі нашого спокою. Полковник запасу, голова організації ветеранів МНУ імені В. О. Сухомлинського Юрій Олександрович Грицай зауважив, що аудиторія бойової слави – інтегроване поєднання всього накопиченого за довгі роки матеріалу з питань патріотичного виховання та бойової слави.

     Стели охоплюють історію воїнів-інтернаціоналістів, які воювали в інших країнах, викладачів університету, які відстоювали своє право на свободу ще під час Першої світової війни. Окремо варто згадати Василя Олександровича Сухомлинського, який більше дев’яти місяців був на фронтів, проте отримавши важке поранення, сім місяців перебував на лікуванні в госпіталі. Великий педагог за участь у боях ВВВ нагороджений орденом «Червоної зірки», медалями «За відвагу», «Велика вітчизняна війна» та «Оборона Москви».

     Полковник запасу кафедри військової підготовки Сергій Михайлович Василенко представив експозицію «Герої України. Учасники АТО». З кафедри військової підготовки МНУ імені В. О. Сухомлинського загинуло 4 випускники та 1 вважається безвісті зникнувшим. Серед учасників АТО варто згадати офіцерів, які викладали до початку війни на кафедрі: майор В. Тимченко, «кіборг» донецького аеропорту С. Гуссіді тощо, а сьогодні на захисті кордонів стоять близько двохсот наших випускників.

     Аудиторія бойової слави відкрита для відвідувачів щоденно з 9:00 до 17:00. Запрошуємо всіх бажаючих!

20160520_121622

20160520_121425

 

20160520_121126

20160520_120622

20160520_120607

 

Редакція університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*