logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


23
Тра
2016

40-річчя від заснування навчально-наукового інституту історії, політології та права

     19 травня 2016 р. лідер історичної освіти – навчально-науковий інститут історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відзначав 40 років із дня заснування.

     На святі були присутні представники обласної та міської влади, ректорату, керівники структурних підрозділів, викладачі та співробітники університету, студенти та випускники.

     Варто зауважити, що історичний факультет прошов довгий та цікавий шлях від історичного відділення у складі філологічного факультету до одного з вагомих самостійних осередків науки та освіти національного університету. Нині в інституті близь 700 студентів денної та заочної форм навчання, котрих виховують 11 докторів наук, професорів, близько 30 кандидатів наук, доцентів. Серед професорсько-викладацького складу академік, Заслужені діячі науки та техніки України, Заслужені працівники освіти України, відмінники освіти України, лауреати обласної культурологічної премії імені М. Аркаса тощо.

     До вітального слова та для нагородження грамотами запрошено ректора університету, доктора технічних наук, професора, Заслуженого діяча науки та техніки України Валерія Будака: «Шановні студенти, викладачі, гості, випускники. Ми пишаємося науковими здобутками студентів та викладачів, археологічною школою, знаною не лише в Миколаєві, а й закордоном, друкованими працями, що висвітлюють історію в 36 томах. Наш інститут має широкі міжнародні зв’язки, тому що випускники нашого навчального закладу працюють майже у всіх куточках світу. Наших вчених запрошують читати лекції та проводити спільні наукові дослідження у провідні навчальні заклади Європи. Хочу побажати вам міцного здоров’я, наснаги та нових перемог на науковій ниві»; керівника ННІ історії, політології та права, доктора історичних наук, професора, академіка Української академії історичних наук, Заслуженого діяча науки і техніки

     України Миколу Шитюка: «40 років історії – це мить, проте для інституту історії, політології та права – це шлях становлення. Маємо право стверджувати, що професорсько-викладацький колектив інституту дає міцні знання, тому що наші студенти шість років поспіль займають призові місця на Всеукраїнських олімпіадах. Ми пишаємося нашими випускниками, вони працюють в різних галузях науки та техніки. Наш структурний підрозділ переживає своєрідне відродження: ми маємо докторантуру, спеціалізовану вчену раду, потужний науковий потенціал. Варто згадати і тих, хто стояв біля витоків інституту: Іван Федьков – перший директор, Олександр Пилюк, Наталя Шевченко, Сергій Пронь, Анатолій Бахтін. Я всім бажаю здоров’я, творчого натхнення та успіхів»; начальника Управління внутрішньої політики Миколаївської обласної державної адміністрації Станіслава Мартиросова тощо.

     Вокальні та танцювальні номери дарували гостям солістка Обласного палацу культури Ірина Сіра, ансамбль «Анна» Миколаївського муніципального колегіуму, дитячого ансамблю «Гламур».

Прес-центр ННІ історії, політології та права

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*