logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


08
Чер
2016

МНУ імені В. О. Сухомлинського зустрічав гостей із Бременського університету

     Навчально-науковий інститут історії, політології та права МНУ імені В. О. Сухомлинського 2 червня 2016 р. зустрічав делегацію викладачів і студентів Бременського університету (Німеччина). Доктори Ульріке Хун і Юлія Тімпе (керівники групи), а також 18 студентів із Німеччини, Швеції та Великобританії мали нагоду поспілкуватися з ректором університету – професором В. Д. Будаком, познайомитися із професорсько-викладацьким колективом і студентами-істориками.

     Старші викладачі К. В. Горбенко, О. І. Смирнов та доцент ННІ історії, політології та права О. П. Хаєцький організували для гостей цікаві екскурсії університетськими музеями, містом, національним історико-археологічним заповідником «Ольвія».

     Головною подією триденного візиту стало проведення українсько-німецького науково-практичного семінару «Captivity and forced labor during World War II: Historical research and memory», під керівництвом професора М. М. Шитюка. Професійний переклад виступів і дискусій здійснювали спеціалісти кафедри німецької філології та перекладу к.п.н., доценти Н. М. Абабілова та К. А. Шапочка, ст. викладач Ю. В. Бондур, викладач І. В. Усаченко.

     4 червня вчені з німецького університету підготували ряд лекцій для спеціалістів і студентів «істфаку». Доктор Ульріке Хун висвітлила напрями роботи Дослідницького центру Східної Європи при Бременському університеті, розповіла про можливості навчання та стажування, доктор Юлія Тімпе – про діяльність організації «KDF» під час Другої світової війни.

Як повідомив координатор німецько-української зустрічі доцент кафедри історіографії та джерелознавства Анатолій Погорєлов, приїзд такої великої делегації став невипадковим. Перші перемовини про можливу співпрацю відбулися ще в серпні 2015 р. в Японії під час участі у роботі «ICCEES IX World Congress 2015» (Makuhari, Japan).

Наступним кроком поглиблення наукової кооперації стане стажування к.і.н., доцент А. А. Погорєлова у Дослідницькому центрі Східної Європи Бременського університету за програмою DAAD «Research Stays for University Academics and Scientists, 2016», а також візит наших студентів до закордонних колег.

4

5

7

8

12

14

15

20

DSC05439

DSC05442

DSC05444

DSC05465

ННІ історії, політології та права

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*