logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


04
Лип
2016

«ВИПУСК-2016!»

     Нещодавно, 29 та 30 червня більше двох тисяч молодих, амбітних, енергійних випускників отримали бажану перепустку в доросле життя – дипломи найстарішого університету півдня України – Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

     Як показує практика, студенти нашого університету демонструють відмінні знання і навички, де б вони не працювали. Наші випускники – іменні стипендіати Президента України (Юлія Колесникова, Марина Клочкова, Ганна Дудурич, Юлія Лях), Кабінету Міністрів України (Лілія Шилова, Світлана Шипіна), Верховної Ради (Аліна Погасій), В. О. Сухомлинського (Валентина Крива, Яна Бродівська, Надія Касьянова, Ірина Алексашина), М. Грушевського (Анастасія Гевко), факультетських іменних стипендій (Христина Альохіна, Вікторія Броніцька, Інна Пєтухова, Дар’я Корольова, Катерина Щербань), а також переможці всеукраїнських, міжнародних олімпіад, змагань і конкурсів. Так, Петро Вдов став чемпіоном України серед студентів з важкої атлетики, Ольга Тимошенко – срібний призер Кубка світу з кікбоксингу, Сергій Резецький, Вусал Ахмедов – чемпіони України зі змішаних єдиноборств, Дмитро Манжелій завоював ІІ місце Кубка України зі спортивної акробатики. Студенти «істфаку» Владислав Довбня, Олексій Золотухін, Андрій Петров завоювали ІІІ місце в командній першості на ІІ Міжнародному студентському турнірі з історії, а Вікторія Чуліба гідно представила філологічний факультет на VI Міжнародному літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, завоювавши диплом ІІІ ступеня. Студентка «біофаку» Вікторія Трофимчук отримала І місце в номінації «Природничі науки» на Обласному конкурсі робіт молодих вчених Миколаївської області. На Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт Анастасія Єпур, Віра Ляхова та Вікторія Степанова зайняли почесні другі місця, а третє місце по праву дісталося Марині Семенчовій, Андрію Тарасову, Ользі Мердич, Ірині Кореновській, Світлані Шипіній, Олексію Лютикову і Катерині Мудрик.

     Також наші випускники здобули перемоги в різних номінаціях на Всеукраїнській студентській олімпіаді: ІІІ місце в номінації «Креативний підхід до виконання завдань» завоювала Яна Коваленко; переможець у номінації «Ризик-менеджер» – Олександр Орбан; «Знавець українського модернізму» за точність і доречність тлумачення лінгвістичних понять – Ірина Кореновська.

     Наші студенти, сьогодні вже – випускники, також нагороджені почесними грамотами: «За високий рівень знань, майстерність в організації педагогічного спілкування» – Катерина Іщенко; «За високий рівень знань спеціальності «Комп’ютерні системи та мережі» – Максим Палько; «За детальність опису вирішення завдань» – Костянтин Палько.

     Олександра Гуляєва, Оксана Моргач, Наталя Венедиктова, Катерина Черкес, Анастасія Нікозі, Ірина Бабенко, Юлія Щередіна, Євгенія Медведєва, Наталя Омельчак, Олег Чудієвич пройшли стажування і навчання за кордоном (в тому числі і за програмами обміну DAAD та «Work and travel»). Це досягнення наших випускників тільки за останній рік! Університету дійсно є чим пишатися!

     Із вітальним словом до випускників звернувся ректор університету Валерій Дмитрович Будак: «Дорогі мої випускники! Сьогодні я не хочу, щоб ви говорили університету «прощай», я хочу, щоб ви сказали «до побачення»! Я вірю, що наша зустріч не остання і думаю, що в стіни рідного університету ви направите для навчання ще ваших дітей і онуків! Професія вчителя безмежна і нескінченна, адже поки будуть діти – стільки і буде існувати школа. Україна дуже потребує хороших фахівців, а наші викладачі зробили все можливе, щоб ви стали справжніми професіоналами. Від імені професорсько-викладацького колективу бажаю вам міцного здоров’я, щастя, творчого натхнення і невичерпної енергії для здійснення задуманого і бажаного. Успіхів у підкоренні нових вершин!».

     Також «іменинників» прийшов привітати в.о. голови облдержадміністрації В’ячеслав Валентинович Бонь: «Добрий день, шановні випускники! Дорогою на свято я теж згадав свої студентські роки – золоті часи! Сьогодні я вітаю тих, хто зробив свій остаточний вибір. І, дай Бог, пройти вам цей професійний шлях до кінця. Сьогодні ви, як молоді фахівці, користуєтеся попитом! Я щиро бажаю вам знайти своє місце в житті і нехай вам завжди щастить!». Миколаївський міський голова Олександр Федорович Сєнкевич також привітав випускників: «Дорогі друзі! Мені дуже приємно перебувати у стінах МНУ імені В. О. Сухомлинського! Я впевнений: студентство, молодь та інтелект – це те, що виведе наше місто з того стану, в якому Миколаїв зараз знаходиться. Хочу подякувати професорсько-викладацькому колективу університету за працю, розвиток науки!», а також Олександр Федорович підкреслив, що міська влада готова організувати для молоді стажування в міській раді.

     До теплих привітань приєдналися директор департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації Алла Борисівна Веліховська, заступник директора департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації Ганна Леонідівна Каськова, начальник Управління освіти Миколаївської міської ради Ганна Іллівна Деркач, заступник міського голови Юрій Борисович Степанець, директор департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Миколайович Бондаренко.

     Мазур Євген, магістрант «істфаку», поділився враженнями з нами в цей святковий день: «Мати повну закінчену вищу освіту – для мене це вагоме досягнення в житті. Це не просто диплом, це свідчення твого рівня розвитку, старт твоєї професійної кар’єри. Отримувати знання – це легко, якщо ти цього дійсно хочеш! Для мене університет за стільки років навчання став рідним! Сьогодні завдяки отриманим знанням я успішно працюю в школі вчителем історії та зізнаюся, мені це дуже подобається! Хочу побажати «Сухомлинці» залишатися на тій же висоті, на якій вона зараз дійсно перебуває. На півдні України – це найкращий університет і це правда! Бажаю терпіння викладачам, а студентам – скористатися по «максимуму» можливостями своєї неповторної юності».

     Випускники Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського – прогресивні лідери, які мають активну життєву позицію, глибокі знання та професійну компетенцію. Прославляйте свій університет корисними справами на благо міста, області, держави! Хай щастить!

     Більше фото за посиланнями фото 1 та фото 2

0eMvgEGhiRo

DSC_0468

DSC_0485

DSC_0506

DSC_0508

DSC_0516

DSC_0574

DSC_0580

DSC_0583

DSC_0623

DSC_0728

DSC_0799

DSC_0814

DSC_0818

DSC_0826

DSC_0829

DSC_0836

DSC_0863

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

p9bnqtI5DAA

USGT4p8a-Ww

Редакція університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*