logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


02
Лис
2016

Доктор С’юзан Гартон – почесний професор МНУ імені В. О. Сухомлинського

     1 листопада МНУ імені В. О. Сухомлинського з робочим візитом відвідала доктор Астонського університету (Великобританія) С’юзан Гартон – визнаний професор передових університетів світу, вчений, директор департаменту післядипломних програм англійської мови, школи мов і соціальних наук Астонського університету м. Бірмінгем (Великобританія), дійсний член Академії вищої освіти Великобританії, голова Міжнародної асоціації викладання англійської мови для носіїв інших мов.

     За активну співпрацю та реалізацію європейської програми Темпус доктору Гартон присвоєно звання почесного професора МНУ імені В. О. Сухомлинського. Ректор університету академік В. Д. Будак від імені всього професорсько-викладацького колективу вручив С’юзан знаменну мантію і відповідний диплом.

     «Я неймовірно пишаюся знайомством із професорсько-викладацьким колективом МНУ імені В. О. Сухомлинського, що є важливим партнером всієї програми Темпус та до нього я відчуваю персональну приналежність так, як майже три роки ми співпрацюємо разом. Я хотіла б подякувати ректору університету професору, академіку Валерію Будаку, який надав можливість реалізувати проект (ми розробили нові навчальні програми для магістрів, дисципліни, де об’єднуються дистанційне навчання і навчання на парах) і протягом трьох років він продовжує підтримувати нашу роботу, а без цього ми б не досягли успіхів» – акцентувала доктор Гартон.

     Доктор С’юзан Гартон у 1983 р. отримала ступінь бакалавра європейських наук в університеті Хал (Великобританія), в 1993 р. – диплом магістра сучасних мов із відзнакою, 1998 р. – ступінь магістра англійської мови, 2004 р. – диплом доктора наук з прикладної лінгвістики. Має відповідні нагороди: 2015 р. – нагороджена престижною національною премією Великобританії за видатний внесок у розвиток вищої освіти Великобританії. Ця нагорода, володарями якої є 55 британських вчених, стала визнанням її наукових і педагогічних досліджень в галузі освіти. Неодноразово доктор С’юзан Гартон нагороджена преміями національного значення за наукові досягнення в 2004-2009 рр. Сьогодні вона – дійсний член Академії вищої освіти Великої Британії, діюча голова комітету міжнародних організацій з досліджень в області методики викладання іноземних мов, директор післядипломних програм англійської мови, програмний директор докторантури прикладної лінгвістики і дистанційного навчання, керівник науково-дослідних робіт аспірантів Астонського університету.

     Сьюзан Гартон є також членом спеціалізованих вчених рад університетів Манчестера, Ексетера, Астона, Бірмінгема, Вікторії та інших. У 2011-2015 рр. доктор Гартон була запрошеним лектором в університеті Бас (Великобританія), Пекінському університеті (Китай), Міжнародному університеті міста Алмати (Казахстан), Тюменському державному університеті (Росія) та ін.

     Сьогодні ведеться активна співпраця з Астонським університетом і це чудова можливість перейняти досвід європейських колег. У наступному семестрі планується поїздка наших студентів до Астонського університету на навчання протягом цілого семестру, де нещодавно проходили стажування викладачі університету.

dsc_0999

dsc_1012

dsc_1016

dsc_1034

dsc_1046

 

dsc_1050

 

dsc_10003

Редакція університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*