logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


15
Лис
2016

«Поводир, або Квіти мають очі»

     14 листопада 2016 р. з нагоди річниці Евромайдану за ініціативи кафедри загальної та прикладної лінгвістики відбувся перегляд визначної кінострічки режисера Олеся Паніна – «Поводир, або Квіти мають очі».

     Світова прем’єра фільму відбулася на Одеському міжнародному кінофестивалі 16 липня 2014 р. В основу сюжету ліг реальний факт 1934 р., коли всіх кобзарів і лірників етнографічна комісія Академії наук УРСР запросила на з’їзд до Харкова – більше 200 музикантів були розстріляні.

     Учасниками перегляду стали студенти філологічного факультету (спеціальності «Прикладна лінгвістика», «Російська мова та література») та факультету іноземної філології.

     Глядачам запропоновано поділитися в соціальних мережах  враженнями від фільму з хештегом #дивись_серцем. Юлія Романів зазначила, що «цей фільм подарував не лише позитивні враження, а й бурю емоцій: я блукала від радості до смутку, від захоплення до зневаги».  Ірина Ринжук зауважила, що «фільм не залишає байдужим, а змушує задуматися». Тетяна Чепурна підкреслила, що «режисер зміг висвітлити досить важливу сторінку української культури та історії, про яку потрібно говорити сьогодні та завжди пам’ятати».

dsc_9422

dsc_9427

dsc_9430

dsc_9432

dsc_9434

Прес-центр філологічного факультету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*