logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


789 ДЕНЬ ВІЙНИ


17
Лис
2016

Візит першої леді України пані Марини Порошенко до МНУ імені В. О. Сухомлинського

     17 листопада 2016 р., в Міжнародний день студента, Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського з робочим візитом відвідала перша леді країни, дружина президента України пані Марина Порошенко.

     Марина Анатоліївна звернулася до присутніх із вітальним словом: «Шановні студенти, аспіранти! Сьогодні я з великим задоволенням разом із вами відзначаю Міжнародний день студента у стінах одного з найстаріших університетів на півдні України. Саме студенти не побоялися захистити мрію про європейське майбутнє. За їх сміливість ми відчули себе великим, сильним, непереможним народом. Гарячими серцями та талановитими руками молодих українців пишеться нова історія. Дорогі студенти! Ви народилися в незалежній Україні, але справді незалежною вона стане на ваших очах і це ввійде до підручників історії для майбутніх поколінь. Тому дуже хотілося б бачити вас активними творцями процвітаючої України та патріотами своєї держави. Бажаю всім успішно навчатися, миру та добра і пишаємося тим, що ми українці!». До привітань долучився голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко: «Дорогі студенти! Хочу привітати вас зі святом! Пам’ятайте, що поразок у житті буде багато, але тільки мрія буде вас надихати та допоможе знайти правильний шлях»; ректор МНУ імені В. О. Сухомлинського Валерій Будак: «Від імені професорсько-викладацького колективу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського у Міжнародний день студента дозвольте сердечно побажати молоді бути на рівні високих вимог сьогодення. Нехай здійсняться ваші мрії та назавжди збережеться у серцях романтика студентських літ. Майбутнє належить молодим, сповненим життєвої енергії, патріотам нашої Батьківщини. Від небайдужої життєвої позиції залежить майбутнє України. Для того, щоб здійснилися сміливі плани, заповітні мрії, в нашій державі створюються всі необхідні умови для отримання якісної освіти, професійного становлення молоді. Бажаю нашому студентству миру, щастя, злагоди, любові, успіхів у навчанні та добрих справ в ім’я України!».

     Серед запрошених гостей – голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, а також студенти Миколаївського національного аграрного університету, Чорноморського національного університету імені Петра Могили, Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова та ін.

     Пані Марина Порошенко разом із головою Миколаївської обласної державної адміністрації Олексієм Савченком нагородили почесними грамотами студентів за активну участь у громадському житті Миколаївщини, значні досягнення у навчанні та культурно-мистецькій діяльності та з нагоди Міжнародного дня студента.

     Марина Анатоліївна поспілкувалася з викладачами МНУ імені В. О. Сухомлинського, бійцями АТО та разом із дітьми-сиротами, чиї батьки загинули в АТО, заповнила Книгу Миру. «Книга стала своєрідною молитвою молоді за свободу та незалежність нашої держави. Це вже сьомий регіон, що закарбувався на її сторінках фотокартками сімей, чиї батьки стоять на захисті України, та побажаннями миру від студентів. Сподіваюсь, що ця книга побуває в різних кінцях світу і буде молитвою за мир в усьому світі».

     Після заходів в МНУ імені В. О. Сухомлинського пані Марина завітала до Миколаївської обласної дитячої лікарні та передала ліки для дітей.

     Фото взято за посиланням nikvesti.com/news/photoreportage/97792

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

Редакція університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*