logo
Миколаївський національний
університет імені
В. О. Сухомлинського


740 ДЕНЬ ВІЙНИ


07
Гру
2016

«Свято мужності, честі та гідності» – в МНУ імені В. О. Сухомлинського відбувся урочистий концерт до Дня Збройних Сил України

     На кафедрі військової підготовки МНУ імені В. О. Сухомлинського вже кілька років існує чудова традиція – в День Збройних Сил України вручати берети студентам першого року навчання. Цю традицію керівництво університету продовжує і сьогодні.

     6 грудня в актовій залі університету викладачі та випускники кафедри військової підготовки зібралися в дружньому колі з нагоди Дня Збройних Сил України.

     Ректор університету доктор технічних наук, професор, академік (дійсний член) АПН України Валерій Будак привітав усіх присутніх із святом: «Бажаю мирного неба над головою, а для того, щоб був мир на нашій землі країна повинна стати сильною. Сьогодні викладачі кафедри виховують молоде покоління в дусі кращих українських національних традицій. Наші випускники – воїни АТО, вкотре доводять на сході України, що вони є гідною зміною своїх славних дідів-прадідів. Бажаю нашим захисникам міцного здоров’я та надійного тилу. Слава Україні!».

     Приєднався до привітань завідувач кафедри військової підготовки, полковник Анатолій Бахтін: «Шановні студенти, випускники, викладачі! Дозвольте привітати вас із 25-ю річницею Збройних Сил України. Хочу кожному побажати міцного здоров’я, миру та надійних друзів». Анатолій Михайлович нагородив кращих студентів кафедри грамотами за високі показники в навчанні та зразково-військову дисципліну.

     Емоційні виступи старшого лейтенанта, учасника бойових дій у зоні АТО, викладача кафедри військової підготовки Сергія Гуссіді та випускника кафедри, учасника АТО, старшого лейтенанта Віктора Михайлюка нікого не залишили байдужими: «Хочемо передати привіт від наших друзів, які зараз знаходяться на передовій! Вони тримають оборону – все добре, Україна в надійних руках. Сьогодні Збройні Сили України, так би мовити, формуються, відновлюються за останні роки. Наші випускники виконують бойові завдання в ЗСУ, Національній гвардії та, навіть, у спецслужбах – з честю та гідністю несуть прапор кафедри військової підготовки МНУ імені В. О. Сухомлинського. Важливо відзначити, що кафедра дає не тільки знання військової справи, а й нових друзів. Для когось, можливо, в майбутньому – побратимів по службі. Звичайно, не хотілося б, щоб бойових товаришів… Війську сьогодні потрібні молоді, перспективні люди з амбіціями, прагненням до змін. Бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, миру. Бережіть Україну і хай береже вас Бог!». Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

     Під час заходу куратори груп із гордістю вручили студентам заповітні берети, а художні номери продемонстрували не тільки вихованці творчого центру «Естетика», а й переможці конкурсу художньої самодіяльності «Таланти кафедри військової підготовки -2016», що проводився з нагоди ювілею ЗСУ.

dsc_0005

dsc_0007

dsc_0008

dsc_0024

dsc_0059

dsc_0079

dsc_0096

dsc_0098

dsc_0099

dsc_0103

dsc_0114

dsc_0119

Редакція університету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

*